ଅଧିକ ଆଳୁ ଖାଇବା ଶରୀର ପକ୍ଷେ କ୍ଷତିକର ନା ଲାଭଦାୟକ ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା
ଆଳୁରୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ ରେସିପି ପ୍ରାୟ ପ୍ରତ୍ୟେକ ଘରେ ପ୍ରତିଦିନ ବ୍ୟବହୃତ ହୁଏ । ଆଳୁ ଏପରି ଏକ ମୂଳ ପନିପରିବା ଯେ ସମସ୍ତ ବୟସର ଲୋକମାନେ ଖାଇବାକୁ ପସନ୍ଦ କରନ୍ତି । ଆଳୁ ବିନା ଅନେକ ଖାଦ୍ୟ ଅସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ । ଆଳୁରୁ ଅନେକ ପ୍ରକାରର ରେସିପି ପ୍ରସ୍ତୁତ କରାଯାଇପାରେ । ଆଳୁରେ ଫାଇବର, ଜିଙ୍କ, ଆଇରନ୍ ଏବଂ କ୍ୟାଲସିୟମ୍ ଭରପୂର ମାତ୍ରାରେ ମିଳିଥାଏ । ଏହା ବ୍ୟତୀତ ଆଳୁରେ କାରୋଟିନଏଡ୍, ଫ୍ଲାଭୋନାଏଡ୍ ଏବଂ ଫେନୋଲିକ୍ ଏସିଡ୍ ପରି ଆଣ୍ଟି-ଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟ ଥାଏ । ଯାହା ଆପଣଙ୍କୁ ଅନେକ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ସମସ୍ୟାରୁ ରକ୍ଷା କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ । କିନ୍ତୁ ପ୍ରତ୍ୟେକ ଜିନିଷର ଲାଭ ଓ କ୍ଷତି ରହିଥାଏ । ସେହିଭଳି ଆଳୁକୁ ଅତ୍ୟଧିକ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଶରୀରରେ ଅନେକ କ୍ଷତି ହୋଇପାରେ ।
ଅଧିକ ଆଳୁ ଖାଇବାରୁ ହୋଇଥାଏ ଏସବୁ ସମସ୍ୟା :
ରକ୍ତଚାପ :ଆଳୁକୁ ଅଧିକ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ରକ୍ତଚାପ ବଢ଼ିପାରେ । ଯଦି ଆପଣ ରକ୍ତଚାପର ରୋଗୀ, ତେବେ ଭୁଲରେ ବି ଅଧିକ ଆଳୁ ଖାଆନ୍ତୁ ନାହିଁ । ଏହା ରକ୍ତଚାପର ସମସ୍ୟାକୁ ଆହୁରି ବଢ଼ାଇପାରେ ।
ଆଲର୍ଜି :ଅନେକ ଲୋକଙ୍କୁ ଆଳୁ ଖାଇବା ଯୋଗୁଁ ଆଲର୍ଜି ହୋଇପାରେ । ବିଶେଷକରି ଯଦି ଆପଣ ନୀଳ ରଙ୍ଗର କିମ୍ବା ଗଜା ଆଳୁ ଖାଆନ୍ତି, ତେବେ ଏହା ଶରୀର ପାଇଁ ଅନେକ କ୍ଷତିକାରକ ମଧ୍ୟ ହୋଇପାରେ । ଏହିପରି ଆଳୁ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଆଲର୍ଜି ସମସ୍ୟା ସୃଷ୍ଟି ହୋଇପାରେ ।
ଓଜନ ବୃଦ୍ଧି :ଆଳୁକୁ ଅଧିକ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଓଜନ ବଢ଼ିପାରେ । ଆଳୁରେ କାର୍ବୋହାଇଡ୍ରେଟ୍ ଭରପୂର ମାତ୍ରାରେ ରହିଥାଏ ଓ କାର୍ବୋହାଇଡ୍ରେଟ୍ ଅଧିକ ମାତ୍ରାରେ କ୍ୟାଲୋରୀ ବଢ଼ାଇପାରେ, ଯାହା ମୋଟାପଣର କାରଣ ହୋଇପାରେ ।
ଏସିଡିଟି :ଆଳୁର ଅତ୍ୟଧିକ ବ୍ୟବହାର ଯୋଗୁଁ ଅନେକ ଲୋକଙ୍କର ଅମ୍ଳତା ସମସ୍ୟା ହୋଇପାରେ । ଯଦି ଆପଣଙ୍କର ଗ୍ୟାସ୍, ହଜମ ସମସ୍ୟା ଅଛି, ତେବେ ଆପଣ ଆଳୁ ଖାଇବା ଠାରୁ ଦୂରେଇ ରହିବା ଉଚିତ୍ ।