ଖାଦ୍ୟକୁ ଅଧିକ ଟେଷ୍ଟି ବନାଇବା ପାଇଁ ଆପଣାନ୍ତୁ ଏହିସବୁ ଟିପ୍ସ

0

ସୁସ୍ବାଦୁ ଖାଦ୍ୟ ରାନ୍ଧିବା ଏକ ପ୍ରକାର କଳା । ଏହି କାରଣରୁ ରାନ୍ଧନକୁ ପାକ କଳା କୁହାଯାଏ । ଛୋଟ ଛୋଟ ଜିନିଷ ଖାଦ୍ୟର ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ସ୍ୱାଦ ବଦଳାଇଥାଏ । ଅନେକ ଥର ଆମେ ଅଜାଣତରେ ଏପରି ଭୁଲ୍ କରିଥାଉ, ଯେଉଁଥିପାଇଁ ସୁସ୍ବାଦୁ ଖାଦ୍ୟ ପ୍ରସ୍ତୁତିରେ କିଛି ଅଭାବ ଥାଏ । ଆଜି ଆମେ ଆପଣଙ୍କୁ ରୋଷେଇ ଟିପ୍ସ କହିବୁ ଯାହାକୁ ବ୍ୟବହାର କରି ଆପଣ ସହଜରେ ସୁସ୍ୱାଦୁ ଖାଦ୍ୟ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିପାରିବେ ।

-ଆଳୁର ବ୍ୟବହାର ପ୍ରାୟ ପ୍ରତ୍ୟେକ ଡିସରେ କୌଣସି ରୂପରେ ବ୍ୟବହୃତ ହୁଏ । ଯଦି ଆପଣ ସିଝା ଆଳୁ ବ୍ୟବହାର କରନ୍ତି ଏବଂ ତା’ର ଚୋପାକୁ ବାହାର କରିବାରେ ଅସୁବିଧା ଅନୁଭବ କରନ୍ତି, ତେବେ ଆଳୁ ଫୁଟାଇବା ସମୟରେ ପାଣିରେ ଏକ ଚାମଚ ଲୁଣ ମିଶାଇ ଦିଅନ୍ତୁ । ଏହାଦ୍ୱାରା ଆଳୁ ଚୋପାକୁ ସହଜରେ ବାହାର କରିହେବ ।

-ଖାଦ୍ୟର ସ୍ୱାଦ ଭଲ ହେବା ସହିତ ଏହାର ଲୁକ ମଧ୍ୟ ପରଫେକ୍ଟ ଆସିବା ଆବଶ୍ୟକ । ଯଦି ଆପଣ କୌଣସି ଡିସରେ ମଟର ବ୍ୟବହାର କରୁଛନ୍ତି, ତେବେ ଏହାର ସବୁଜ ରଙ୍ଗ ବଜାୟ ରଖିବା ପାଇଁ, ମଟରକୁ ଫୁଟାଇବା ସମୟରେ ପାଣିରେ କିଛି ଚିନି ମିଶାନ୍ତୁ । ଏହା ମଟରର ସବୁଜତାକୁ ଅକ୍ଷୁର୍ଣ୍ଣ ରଖିବ ।

-ପନିର ତରକାରୀ ଅଧିକାଂଶ ଲୋକ ପସନ୍ଦ କରନ୍ତି । ପନିର୍ କରି ତିଆରି କରିବା ସମୟରେ ସବୁଠାରୁ ବଡ ଚ୍ୟାଲେଞ୍ଜ ହେଉଛି ପନିରକୁ ନରମ ରଖିବା । ପନିର ତରକାରୀରେ ବ୍ୟବହୃତ ପନିରକୁ ନରମ ରଖିବା ପାଇଁ, ଏହାକୁ ଗ୍ରେଭିରେ ମିଶାଇବା ପୂର୍ବରୁ, ପନିରକୁ ଲୁଣ ମିଶି ଥିବା ଗରମ ପାଣିରେ କିଛି ସମୟ ରଖନ୍ତୁ । ଏହା ପନିରକୁ ନରମ ରଖିବ ଏବଂ ଗ୍ରେଭିକୁ ସହଜରେ ଗ୍ରହଣ କରିବ ।

-ଡାଲି ପ୍ରସ୍ତୁତି ସମୟରେ ବେଳେବେଳେ ଏଥିରେ ଫୋମ୍ ଉତ୍ପନ୍ନ ହୁଏ ଏବଂ ଡାଲି ଉପରକୁ ଉଛୁଳିବା ଆରମ୍ଭ କରେ । ଯଦି ଆପଣ ପ୍ରାୟତଃ ଏହି ପ୍ରକାରର ସମସ୍ୟାର ସମ୍ମୁଖୀନ ହୁଅନ୍ତି, ତେବେ ଡାଲି ଫୁଟାଇବା ସମୟରେ ପାଣିରେ ୧ ଚାମଚ ତେଲ ମିଶାନ୍ତୁ । ଏହା ଡାଲିରେ ଫେଣ ହେବା ବନ୍ଦ କରିବ ।

-ଉପମା କିମ୍ବା ଖିରି ତିଆରି କରିବା ସମୟରେ ଅନେକ ପାତ୍ରରେ ଜଳିଯାଏ । ଯଦି ଆପଣ ମଧ୍ୟ ଏହି ପ୍ରକାରର ସମସ୍ୟାର ସମ୍ମୁଖୀନ ହେଉଛନ୍ତି, ତେବେ ଉପମା, ଖିରି ପରି ଜିନିଷ ତିଆରି କରିବା ପାଇଁ ସର୍ବଦା ଏକ ମୋଟା ତଳିଆ ପାତ୍ର ବ୍ୟବହାର କରନ୍ତୁ । ଡିସ ଜଳିବା ସମସ୍ୟା ଦୂର ହୋଇଯିବ ।

-ଆଜିକାଲି ପ୍ରାୟ ପ୍ରତ୍ୟେକ ଘରେ ନୁଡଲ୍ସ ଏବଂ ପାସ୍ତା ଭଳି ଫାଷ୍ଟଫୁଡ୍ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରାଯାଏ । ତଥାପି, ଅନେକ ଥର ନୁଡୁଲ୍ସ କିମ୍ବା ପାସ୍ତା ତିଆରି କରିବା ସମୟରେ ସଠିକ୍ ଭାବରେ ଅଲଗା ହୋଇପାରେ ନାହିଁ । ଏପରି ସ୍ଥିତିରେ, ଏହାକୁ ଫୁଟାଇବା ପରେ ତୁରନ୍ତ ଥଣ୍ଡା ପାଣିରେ ରଖିଲେ ସଠିକ୍ ଭାବରେ ଅଲଗା ହୋଇଯିବ ।

-ଭାରତୀୟ ଖାଦ୍ୟ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବା ସମୟରେ ସମସ୍ତ ଉପାଦାନକୁ କ୍ରମାଗତ ଭାବରେ ବ୍ୟବହାର କରିବା ଅତ୍ୟନ୍ତ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ । ଅନ୍ୟଥା, ଡିସର ସ୍ୱାଦ ଖରାପ ହୋଇପାରେ । ସର୍ବପ୍ରଥମେ, ପିଆଜ, ତା’ପରେ ରସୁଣ, ତା’ପରେ ଅଦା, ଟମାଟୋ, ମସଲା ମିଶାଇବା ଉଚିତ୍, ଏହା ଦ୍ବାରା ଡିସର ସ୍ୱାଦ ବଢି ଥାଏ ।

Leave a comment