ଘରର ବାସନ ପୋଡ଼ିଯାଇଥିଲେ ଏହି ଟିପ୍ସ ପ୍ରୟୋଗ କରି ନିଜ ବାସଙ୍କୁ କରନ୍ତୁ ଚିକ ଚିକ
ବେଳେବେଳେ ଅସାବଧାନତା ହେତୁ ରୋଷେଇ ଘରେ ଖାଦ୍ୟ ରାନ୍ଧିବାବେଳେ ବାସନ ପୋଡ଼ିଯାଏ । ଏହା କେବଳ ଆପଣଙ୍କ ଖାଦ୍ୟର ସ୍ୱାଦକୁ ନଷ୍ଟ କରେ ନାହିଁ, ବରଂ ଏହି ଜଳିଯାଇଥିବା ବାସନକୁ ସଫା କରିବା ମଧ୍ୟ କଷ୍ଟକର ହୋଇପଡେ଼ ।
ଘରର ମହିଳାଙ୍କୁ ଏହି ଜଳିଥିବା ବାସନକୁ ସଫା କରିବା ପାଇଁ କଠିନ ପରିଶ୍ରମ କରିବାକୁ ପଡେ଼ । ଏହା ପରେ ମଧ୍ୟ ଅନେକ ଥର ବାସନଗୁଡ଼ିକ ସଠିକ୍ ଭାବରେ ସଫା କରାଯାଏ ନାହିଁ କିମ୍ବା ସେଥିରୁ କଳା ଚିହ୍ନ ଛାଡେ଼ ନାହିଁ । ତେବେ ଆମେ ଆପଣଙ୍କୁ କହିବୁ କିପରି ଜଳିଥିବା ବାସନକୁ ସଫା କରି ଆପଣ ଚିକ୍କଣ କରିପାରିବେ ।
ଜଳିଥିବା ବାସନକୁ ସଫା କରିବା ପାଇଁ ଆପଣ ଭିନେଗାରର ସାହାଯ୍ୟ ନେଇପାରିବେ । ଏହା ବାସନକୁସନକୁ ଚିକ୍କଣ କରିଥାଏ । ଯଦି ଆପଣ ଧଳା ଭିନେଗାରକୁ ପାଣିରେ ମିଶାଇ ସଫା କରନ୍ତି, ତେବେ ଆପଣଙ୍କର ଜଳିଯାଇଥିବା ବାସନ ଶୀଘ୍ର ସଫା ହୋଇଯିବ ।
ଆପଣ ନିଶ୍ଚିତ ଭାବରେ ଧ୍ୟାନ ଦେଇଥିବେଯେ, ଆଲୁମିନିୟମ୍ କଡେ଼ଇ ହେଉ ପ୍ରେସର କୁକର କିମ୍ବା ଡିସ୍ ବାରମ୍ବାର ବ୍ୟବହାର ତାର ଉଜ୍ଜ୍ୱଳତା ଅତି ଶୀଘ୍ର ଚାଲିଯାଏ । ଏପରି ପରିସ୍ଥିତିରେ ସଫା କରିବା ପାଇଁ, ଆପଣ ପାତ୍ରକୁ ଗ୍ୟାସରେ ରଖି ସେଥିରେ ପାଣି ଢ଼ାଳନ୍ତୁ ।
ପାଣି ଫୁଟିବା ପରେ ବର୍ତ୍ତମାନ ଏଥିରେ ଦୁଇ ଚାମଚ ଲୁଣ ଏବଂ ୧ ଚାମଚ ଡିଟରଜେଣ୍ଟ ପାଉଡର ମିଶାନ୍ତୁ । ଯଦି ହାଣ୍ଡି ବହୁତ କଳା ହୋଇଯାଇଛି, ତେବେ ଆପଣ ସେଥିରେ ଅଧା ଲେମ୍ବୁ ରସ ମଧ୍ୟ ମିଶାଇ ପାରିବେ । ଯାହାଦ୍ୱାରା କଳା ହାଣ୍ଡି ସଫା ହୋଇଯିବ ।