ଚୁଇଙ୍ଗମ ଖାଉଛନ୍ତି କି ?ଏହା କ୍ଷତିକାରଣ, ଜାଣନ୍ତୁ

ନୂଆଦିଲ୍ଲୀ: ଅନେକ ଲୋକ କାମ ଚାପକୁ ମୁକ୍ତି, ମୁହଁ ବ୍ୟାୟାମ କରିବା ଓ ଭୋକ କମାଇବା ଭଳି ଅନେକ କାରଣରୁ ଚୁଇଙ୍ଗମ ଚୋବାଇଥାନ୍ତି । ଅଧ୍ୟୟନରୁ ଏହା ମଧ୍ୟ ପ୍ରମାଣିତ ହୋଇଛି ଯେ ଚୁଇଙ୍ଗର ଅନେକ ଲାଭ ଅଛି । କିନ୍ତୁ ଏହା ଦ୍ୱାରା ହୋଇଥିବା ଅନେକ କ୍ଷତି ବିଷୟରେ ଖୁବ୍ କମ୍ ଲୋକ ଜାଣନ୍ତି । ଏଥି ସହିତ, ଅଧିକାଂଶ ଲୋକ ଯେଉଁମାନେ ପ୍ରତିଦିନ ଚୁଇଙ୍ଗମ୍ ଚୋବାନ୍ତି ସେମାନେ ମଧ୍ୟ ଏହାକୁ ଖାଇବା ପାଇଁ ସଠିକ୍ ଉପାୟ ବିଷୟରେ ଜାଣି ନାହାଁନ୍ତି । ସେମାନେ ଜାଣିଶୁଣି ଅନେକ ସମସ୍ୟାକୁ ନିଜେ ନିମନ୍ତ୍ରଣ କରୁଛନ୍ତି ।
ଭୁଲ ଉପାୟରେ ଚୁଇଙ୍ଗମ୍ ଖାଇବାର ଏହା ହେଉଛି ଅସୁବିଧା
ଯଦି ପୁଇଙ୍ଗମ୍ ଭୁଲ୍ ଉପାୟରେ ଖାଆନ୍ତି, ତେବେ ଏହା ଅନେକ କ୍ଷତି ଘଟାଏ । ଏପରିକି କିଛି କ୍ଷତି ହୋଇଥାଏ, ଯାହାକୁ ଜୀବନସାରା ଭରଣ କରିହୁଏ ନାହିଁ ।
ଆବଶ୍ୟକ ଠାରୁ ଚୁଇଗଙ୍ଗକୁ ଅତ୍ୟଧିକ ଚୋବାଇବା ଦ୍ୱାରା ପେଟ ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ସମସ୍ୟା ସୃଷ୍ଟି ହୋଇଥାଏ । ଯେହେତୁ ଏହା ଜଳାପୋଡା ଏବଂ ଗ୍ୟାସ ସମସ୍ୟା ସୃଷ୍ଟି କରିପାରେ ।
ଦିନକୁ ଅନେକ ଥର ଚୁଇଙ୍ଗମ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ରକ୍ତରେ ଶର୍କରା ବୃଦ୍ଧି ପାଇଥାଏ । ଅନ୍ୟ ପଟେ, ଚିନିମୁକ୍ତ ଚୁଇଙ୍ଗମର ଅତ୍ୟଧିକ ବ୍ୟବହାର ଦ୍ୱାରା ଦାନ୍ତ ନଷ୍ଟ ହୋଇଯାଏ ।
ମଧ୍ୟାହ୍ନ ଭୋଜନ ପରେ ଚୁଇଙ୍ଗମ । ଖାଇବା ଅନାବଶ୍ୟକ, କାରଣ ଭୋକକୁ କମାଇଦେଇଥାଏ । କିନ୍ତୁ ବାରମ୍ବାର ଚୁଇଙ୍ଗମ୍ ଖାଇବା ଜଙ୍କ ଫୁଡ୍ ଖାଇବାକୁ ଇଚ୍ଛା ବଢାଇଥାଏ ।
ଚୁଇଙ୍ଗମ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଟେମ୍ପୋରୋମାଣ୍ଡିବୁଲାର୍ ନାମକ ଏକ ରୋଗ ସୃଷ୍ଟି କରେ ।
ଚୁଇଙ୍ଗମ୍ ଖାଇବା ସମୟରେ ଏହି ଭୁଲ୍ କରନ୍ତୁ ନାହିଁ
ନ୍ୟୁୟର୍କର ସେଂଟଲରେନ୍ସ ୟୁନିଭରସିଟି ସାଇକୋଲୋଜି ବିଭାଗର ଏକ ଅଧ୍ୟୟନ ଅନୁଯାୟୀ ପ୍ରତିଦିନ ୧୫-୨୦ ମିନିଟ୍ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଚୁଇଙ୍ଗ କରିବା ଲାଭଦାୟକ ଅଟେ । ଏହା ସ୍ମୃତି ଶକ୍ତି ବଢାଇଥାଏ ଏବଂ ଏକାଗ୍ରତା ବଢାଇଥାଏ, କିନ୍ତୁ ଏହି ଲାଭ ଚୋବାଇବାର ଅଭ୍ୟାସ ହେତୁ ହୋଇଥାଏ ଏବଂ ଚୁଇଗମ ଚୋବାଇ ଯୋଗୁଁ ହୋଇ ନଥାଏ । ଯଦିଓ ଆପଣ ଗାଜର, ମୂଳ ପରି ୧୫-୨୦ ମିନିଟ୍ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ କଠିନ ପନିପରିବା ଚୋବାନ୍ତି, ତେବେ ଆପଣ ସେମାନଙ୍କଠାରୁ ଲାଭ ପାଇବେ । ଅନ୍ୟ ପଟେ, ଚୁଇଙ୍ଗମ୍ କେବଳ ୧୫-୨୦ ମିନିଟ୍ ପାଇଁ ଚୋବାଇବା ଉଚିତ । ସେହି ସମୟରେ, ଗୋଟିଏ ଚୁଇଙ୍ଗମ କୁ ଘଂଟା ଘଂଟା ଚୋବାଇବାରେ ଭୁଲ କରନ୍ତୁ ନାହିଁ ।
(ପ୍ରତ୍ୟାଖ୍ୟାନ: ଏଠାରେ ଦିଆଯାଇଥିବା ସୂଚନା ଘରୋଇ ଉପଚାର ଏବଂ ସାଧାରଣ ସୂଚନା ଉପରେ ଆଧାରିତ)