ଶୀତଦିନେ ଏହି ସବୁ ଖାଦ୍ୟ ଖାଆନ୍ତୁ ଶରୀରକୁ ଗରମ ରଖିବା ସହିତ ଦେଇଥାଏ ଅନେକ ଫାଇଦା

0

ଶୀତ ହେଉଛି ଫିଟନେସ୍ ପାଇଁ ସର୍ବୋତ୍ତମ ଋତୁ। ଶୀତଦିନେ ପ୍ରଚୁର ସବୁଜ ପନିପରିବା, ସାଲାଡ ଏବଂ ଫଳ ଖାଇବା ଉଚିତ। ଏହି ସମୟରେ ବଜାରରେ ବିଭିନ୍ନ ପ୍ରକାରର ପନିପରିବା ଉପଲବ୍ଧ ରହିଥାଏ। ଏପରି ପରିସ୍ଥିତିରେ, ଆପଣ ଉତ୍ତମ ଡାଏଟ ପ୍ଲାନିଂ କରିବା ଉଚିତ୍। ଅନ୍ୟ ପଟେ, ଶୀତଦିନେ ଥଣ୍ଡାକୁ ଏଡାଇବା ପାଇଁ, ଆପଣ ଏପରି କିଛି ଜିନିଷକୁ ଖାଦ୍ୟର ଏକ ଅଂଶ କରିପାରିବେ ଯାହା ଦ୍ୱାରା ଶରୀର ଗରମ ରହିବ । ଶୀତଦିନେ ଏପରି ଅନେକ ଜିନିଷ ଅଛି ଯାହା ଶରୀରକୁ ଶକ୍ତି ଏବଂ ଉତ୍ତାପ ଦେଇଥାଏ ।ତେବେ ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା ଏହା ସବୁ ଖାଦ୍ୟ ବିଷୟରେ ।
ଖଜୁରୀ – ଶୀତଦିନେ ଖଜୁରୀ ଖାଇବା ଅତ୍ୟନ୍ତ ଭଲ ହୋଇଥାଏ। ଏଥିରେ ଭିଟାମିନ୍ ଏ ଏବଂ ବି ବହୁ ପରିମାଣରେ ମିଳିଥାଏ। ଖଜୁରୀ ଗୁଡିକ ପ୍ରକୃତିରେ ଗରମ, ଯାହା ଶୀତରେ ଆରାମ ଦେଇଥାଏ।ଏହି କାରଣରୁ ଆମ ଶରୀର ଭିତରୁ ଗରମ ରହିଥାଏ। ଏଥିରେ ଭଲ ପରିମାଣର ଫସଫରସ୍, ପୋଟାସିୟମ୍, କ୍ୟାଲସିୟମ୍, ମ୍ୟାଗ୍ନେସିୟମ୍ ଏବଂ ଫାଇବର ମଧ୍ୟ ରହିଥାଏ ।

ଗୁଡ – ଶୀତଦିନେ ଗୁଡ ମଧ୍ୟ ଖାଇବା ଜରୁରୀ। ପେଟ ଏବଂ ଶରୀର ପାଇଁ ଗୁଡ ବହୁତ ଲାଭଦାୟକ। ଗୁଡ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ମେଟାବୋଲିଜିମ୍ ଭଲ ରହିଥାଏ। ଗୁଡ ହଜମ ପାଇଁ ମଧ୍ୟ ବହୁତ ଲାଭଦାୟକ ଅଟେ । ଗୁଡରେ ଲୌହ ରହିଥାଏ , ଯାହା ରକ୍ତହୀନତା ଭଳି ସମସ୍ୟାକୁ ହ୍ରାସ କରିଥାଏ । ଗୁଡ ଶୀତଦିନେ ଶରୀରକୁ ଉଷ୍ମତା ଆଣିଥାଏ ।

ରାଶି – ଶୀତଦିନେ ଶରୀରକୁ ଗରମ ରଖିବା ପାଇଁ ଆପଣ ମଧ୍ୟ ରାଶି ମଞ୍ଜି ଖାଇବା ଉଚିତ୍। ରାଶି ଉଭୟ ଧଳା ଏବଂ କଳା ହୋଇଥାଏ। ରାଶିର ପ୍ରଭାବ ଗରମ, ତେଣୁ ଥଣ୍ଡା ସମୟରେ ରାଶି ଖାଇବା ଲାଭଦାୟକ। ରାଶି ମଞ୍ଜିରେ ମୋନୋ-ସ୍ୟାଚୁରେଟେଡ୍ ଫ୍ୟାଟି ଏସିଡ୍ ଏବଂ ଆଣ୍ଟି-ବ୍ୟାକ୍ଟେରିଆ ମିନେରାଲ୍ସ ମିଳିଥାଏ। ଯେଉଁଥିପାଇଁ ଶରୀରକୁ ଅନେକ ଲାଭ ମିଳିଥାଏ।

ଗାଜର – ଶୀତ ଆସିବା ମାତ୍ରେ ବଜାରରେ ଲାଲ-ଲାଲ ଗାଜର ଉପଲବ୍ଧ। ଗାଜର ହୃଦୟ, ମସ୍ତିଷ୍କ, ସ୍ନାୟୁ ଏବଂ ସାମଗ୍ରିକ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ମଧ୍ୟ ଲାଭଦାୟକ ଅଟେ। ଗାଜରରେ ଭିଟାମିନ୍ ଏ, ବି, ସି, ଡି, ଇ, ଜି ଏବଂ କେ ମିଳିଥାଏ। ଗାଜରରେ ଭିଟାମିନ୍ ଏ ଭରପୂର ଅଟେ ଯାହା ଆଖି ପାଇଁ ବହୁତ ଲାଭଦାୟକ ଅଟେ।

ବାଦାମ – ଶୀତଦିନେ ଆପଣ ବାଦାମକୁ ସବୁଆଡେ ବିକ୍ରି ହେଉଥିବାର ଦେଖିଥିବେ। ତେଣୁ ଶୀତଦିନେ ବାଦାମ ଖାଇବା ଜରୁରୀ। ପ୍ରୋଟିନ୍ ଏବଂ ସୁସ୍ଥ ଚର୍ବି ସହିତ ଅନେକ ଭିଟାମିନ୍ ଏବଂ ମିନେରାଲ୍ସ ମଧ୍ୟ ଏଥିରେ ମିଳିଥାଏ । ବାଦାମରେ ମାଙ୍ଗାନିଜ୍, ଭିଟାମିନ୍ ଇ, ଫସଫରସ୍ ଏବଂ ମ୍ୟାଗ୍ନେସିୟମ୍ ଥାଏ । ବାଦାମ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ ମଧ୍ୟ ନିୟନ୍ତ୍ରିତ ହୋଇଥାଏ।

Leave a comment