ରୋଷେଇରେ ହେଉଥିବା ଭୁଲ କୁ ନେଇ ଚିନ୍ତିତ କି ? ଆପଣାନ୍ତୁ ଏହି ଟିପ୍ସ

0

ରୋଷେଇ ଘରେ ଖାଦ୍ୟ ରାନ୍ଧିବାବେଳେ ପ୍ରାୟତଃ କିଛି ଭୁଲ ହୋଇଯାଏ | ବେଳେବେଳେ ଏହା ଅଧିକ ଲୁଣ ପାଇଥାଏ ତା ଆଉ ବେଳେବେଳେ ଅଧିକ ହଳଦୀ ପଡ଼ିଯାଏ  | ଫଳରେ ଖାଦ୍ୟର ଟେଷ୍ଟ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ଅଲଗା ହୋଇଯାଏ  | ଏଥିସହ ଆଉ ଛୋଟ ଛୋଟ ଭୁଲ ପାଇଁ ବି ଖାଦ୍ୟର ସ୍ୱାଦ କମିଯାଏ  | ତେବେ ଆମେ ଆଜି ଆପଣଙ୍କୁ ଏଭଳି କିଛି ରୋଷେଇ ଟିପ୍ସ ଦବୁ ଯାହାକୁ ଆପଣ ବ୍ୟବହାର କରି ନିଜର ଖାଦ୍ୟକୁ ଅଧିକ ସୁସ୍ୱାଦୁ କରିପାରିବେ  | ତେବେ ଆସନ୍ତୁ ଦେଖିବା:

ରୋଷେଇ ଟିପ୍ସ:
-ଯଦି ଆପଣ ପୋହା ବା ଚୁଡା ସନ୍ତୁଳା ତିଆରି କରୁଛନ୍ତି ଏବଂ ଏହାକୁ ସ୍ୱାଦିଷ୍ଟ କରିବାକୁ ଚାହୁଁଛନ୍ତି, ତେବେ ଏହାକୁ ଗୋଳାଇବା ସମୟରେ ଏକ ଛୋଟ ଚାମଚ ଚିନି ମିଶାନ୍ତୁ, ଏହା ଫଳରେ ପୋହାର ସ୍ୱାଦ ଦ୍ବିଗୁଣିତ ହୋଇଯିବ  |
-ଯଦି ଆପଣ ଫୁଲକୋବି ତରକାରୀ ତିଆରି କରୁଛନ୍ତି, ତେବେ ଏଥିରେ ୧-୨ ଚାମଚ କ୍ଷୀର ମିଶାନ୍ତୁ, ଏହା ଦ୍ୱାରା ଫୁଲକୋବିର ରଙ୍ଗ ପରିବର୍ତ୍ତନ ହେବ ନାହିଁ |
-ଯଦି କିଛି ତରକାରୀ କରୁଛନ୍ତି, ସେଥିରେ ଯଦି ଲୁଣ ଅତ୍ୟଧିକ ହୋଇଗଲା, ତେବେ ଚିନ୍ତିତ ନ ହୋଇ , ସେଥିରେ ଆଳୁ ଛୋଟ ଛୋଟ ଆଳୁ କାଟି ପକାଇଦିଅନ୍ତୁ ନଚେତ  ଛୋଟ ଛୋଟ ଅଟା ଗୋଳା କରି ଛାଡ଼ିଦିଅନ୍ତୁ   |
-ଯଦି ଆପଣ ଘରେ ସୁଜିର ହାଲୱା ତିଆରି କରୁଛନ୍ତି, ତେବେ ଏହାକୁ ଅଧିକ ଟେଷ୍ଟି ବନାଇବା ପାଇଁ ଏକ କଦଳୀକୁ ଚକଟି ସେଥିରେ ପକାଇ ଦିଅନ୍ତୁ | ଦେଖିବେ ହାଲୱାର ଟେଷ୍ଟ ଆହୁରି ଅଧିକ ବଢ଼ିଯିବ |
-ସବୁଜ ପନିପରିବାର ତରକାରୀ କରିବା ସମୟରେ  ଅଧା ଚାମଚ ଚିନି କିମ୍ବା ୧-୨ ଚାମଚ କ୍ଷୀର ମିଶାନ୍ତୁ, ଏହାଦ୍ୱାରା  ତରକାରୀ କରିବା ପରେ ବି ଏହାର  ରଙ୍ଗରେ ପରିବର୍ତ୍ତନ ହେବ ନାହିଁ ଏବଂ ସେମାନଙ୍କର ସବୁଜ ରଙ୍ଗ ଅକ୍ଷୁର୍ଣ୍ଣ ରହିବ |
-ଯେକୌଣସି ପ୍ରକାରର ଷ୍ଟପିଙ୍ଗ କରିବାବେଳେ, ଏହାର ମସଲାରେ କିଛି ଭଜା କଦଳୀ ପାଉଡର ମିଶାନ୍ତୁ, ଏହା ଆପଣଙ୍କ ପନିପରିବାକୁ ବହୁତ ସ୍ୱାଦିଷ୍ଟ କରିବ |
-ଭାତ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବା ସମୟରେ ସେଥିରେ ଲେମ୍ବୁ ରସ ମିଶାନ୍ତୁ | ଏହାଦ୍ୱାରା ଭାତ ଧଳା, ନରମ ଏବଂ ସ୍ୱାଦିଷ୍ଟ ହୋଇଯାଏ |
-କୁକରରେ ମସୁର ଡାଲି ରାନ୍ଧିବାବେଳେ, ଅନେକ ଥର ଏହି ହ୍ୱିସ୍ ତା ସହିତ ବାହାରକୁ ଆସିବା ଆରମ୍ଭ କରେ | ଏହାକୁ ଏଡାଇବା ପାଇଁ, କୁକରରେ ମସୁର ଡାଲି ପକାଇବା ପୂର୍ବରୁ ସେଥିରେ ଏକ ଚାମଚ ତେଲ କିମ୍ବା ଘିଅ ପକାନ୍ତୁ |
-ନୁଡୁଲ୍ସକୁ ଫୁଟାଇବାବେଳେ ଏଥିରେ ଟିକେ ଲୁଣ ଏବଂ ତେଲ ମିଶାନ୍ତୁ ଏବଂ ଫୁଟିବା ପରେ ସେମାନଙ୍କୁ ପାଣିରୁ ବାହାର କରି ଥଣ୍ଡା ପାଣିରେ ଧୋଇ ଦିଅନ୍ତୁ, ଏହା କରିବା ଦ୍ୱାରା ନୁଡୁଲ୍ସ ଏକତ୍ର ରହିବ ନାହିଁ  |
-ଯଦି ଆପଣ ଭେଣ୍ଡି ର କୌଣସି ତରକାରୀ କି ଭଜା କରୁଛନ୍ତି, ତେବେ  ପ୍ରଥମରୁ ଲୁଣ ନପକାଇ ଶେଷରେ ମିଶାନ୍ତୁ ଏବଂ ଏଥିରେ ଟିକେ ଲେମ୍ବୁ ରସ ମଧ୍ୟ ମିଶାନ୍ତୁ, ଏହା କରିବା ଦ୍ୱାରା ଭେଣ୍ଡିର ଲାଳୁଆ ଅଂଶ ଦୂରେଇଯିବ | ଏଥିସହ ସ୍ୱାଦ ଅଧିକ ବଢ଼ିଯିବ  |

Leave a comment