ଏମିତି ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ ସ୍ଵାଦିଷ୍ଟ ଶାହି ଭେଣ୍ଡି
ଭେଣ୍ଡିରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ତରକାରୀ ହେଉ ବା ଭଜା ଅବା ଅନ୍ୟ ଖାଦ୍ୟ ଆପଣ ଯେକୌଣସି ସମୟରେ ଖାଇ ପାରିବେ। ମଧ୍ୟାହ୍ନ ଭୋଜନ ହେଉ କିମ୍ବା ରାତ୍ରୀ ଭୋଜନ ହେଉ। ଏହା ଅଧିକାଂଶ ଲୋକଙ୍କ ପ୍ରିୟ ପରିବା। ସାଧାରଣତଃ ଲୋକମାନେ ଏହାକୁ ଭାଜି ଖାଇଥାନ୍ତି । ପ୍ରସ୍ତୁତି ପଦ୍ଧତି ନଜାଣିବା ହେତୁ, କେବଳ ଅଳ୍ପ ଲୋକ ଭୀଣ୍ଡି ତରକାରୀ ଗ୍ରେଭିର ସ୍ୱାଦ ଚାଖିବାକୁ ସକ୍ଷମ ହୁଅନ୍ତି। ଆଜି ଆମେ ଆପଣଙ୍କୁ ଗ୍ରେଭି ସହିତ ଶାହି ଭଣ୍ଡି ରେସିପି ବିଷୟରେ କହିବାକୁ ଯାଉଛୁ। ଏହା ତିଆରି କରିବା ସହଜ ଏବଂ ବହୁତ କମ୍ ସମୟ ମଧ୍ୟରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଯାଏ।
ଶାହି ଭଣ୍ଡି ତିଆରି ପାଇଁ ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ:-
ଭଣ୍ଡି – ୫୦୦ ଗ୍ରାମ
ଟମାଟୋ (କଟା) – ୨
ପିଆଜ (କଟା) – ୨
ରସୁଣ ପାଖୁଡ଼ା – ୫-୬
ଅଦା ଖଣ୍ଡ – ଛୋଟ ଖଣ୍ଡେ
କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା – ୨ଟା
ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ -୧ ଚାମଚ
ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ – ୩/୪ ଚାମଚ
ଧନିଆ ପାଉଡର – ୧ ଚାମଚ
କ୍ରିମ୍ – ୧ ଚାମଚ
ଦହି – ୧ ଚାମଚ
ଲୁଣ – ସ୍ୱାଦ ଅନୁସାରେ
ତେଲ – ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁଯାୟୀ
କାଜୁ ଅଳ୍ପ
ବାଦାମ
ତେଜ ପତ୍ର
ଚିନାବାଦାମ
ଶାହି ଭଣ୍ଡି କିପରି କରିବେ:-
ଶାହି ଭଣ୍ଡି ତିଆରି କରିବା ପାଇଁ ପ୍ରଥମେ ମଧ୍ୟମ ଆଞ୍ଚରେ ଏକ କଡ଼େଇ ବସାନ୍ତୁ। ସେଥିରେ ଟମାଟୋ, ପିଆଜ, ରସୁଣ, କଞ୍ଚାଲଙ୍କା , ବାଦାମ ଏବଂ କାଜୁ ପକାଇ ପାଣି ଦେଇ ଫୁଟାନ୍ତୁ। ଯେତେବେଳେ ପିଆଜ ନରମ ହୋଇଯିବ, ତା’ପରେ ଗ୍ୟାସ୍ ବନ୍ଦ କରି ପୁରା ମିଶ୍ରଣକୁ ବାହାର କରି ଥଣ୍ଡା କରି ତା’ପରେ ଗ୍ରାଇଣ୍ଡ୍ କରନ୍ତୁ। ଏବେ ଅନ୍ୟ ଏକ କଡ଼େଇ ନେଇ ମଧ୍ୟମ ଆଞ୍ଚରେ ତେଲ ଗରମ କରନ୍ତୁ। ତେଲ ଗରମ ହେବା ପରେ ଭାଣ୍ଡି ମିଶାଇ ଏହାକୁ ଅଧା ଭାଜନ୍ତୁ। ଏହା ପରେ ଏହାକୁ ଏକ ପାତ୍ରରେ ବାହାର କରି ରଖନ୍ତୁ। ଏବେ ପୁଣି ସମାନ କଡେଇରେ ଆଉ କିଛି ତେଲ ଢାଳନ୍ତୁ ଏବଂ ଗରମ କରନ୍ତୁ।ତେଲ ଗରମ ହୋଇଗଲେ ତେଜପତ୍ର ଏବଂ ଡାଳଚିନ ପକାଇ ଭଲ ଭାବରେ ଭାଜନ୍ତୁ। ବର୍ତ୍ତମାନ ପ୍ରସ୍ତୁତ ପେଷ୍ଟକୁ ସେଥିରେ ପକାଇ ଘାଣ୍ଟନ୍ତୁ। ପେଷ୍ଟକୁ ଭଲ ଭାବେ ଭାଜିବା ପରେ ଲୁଣ, ହଳଦୀ, ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ, ଧନିଆ ପାଉଡର ଏବଂ ଦହି ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ଗୋଳାନ୍ତୁ। ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁଯାୟୀ ପାଣି ମିଶାନ୍ତୁ ଏବଂ ଏହାକୁ ଭଲ ଭାବରେ ଘାଣ୍ଟନ୍ତୁ। ବର୍ତ୍ତମାନ ଏହି ଗ୍ରେଭିରେ ଅଧା ଭଜା ଭେଣ୍ଡି ପକାଇ ଘୋଡ଼ାଇ ପ୍ରାୟ ୨ ରୁ ୩ ମିନିଟ୍ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ରାନ୍ଧନ୍ତୁ। ଏବେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ଶାହି ଭେଣ୍ଡି।